Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ στον ΟΛΒ

Με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. κ. Γιάννη Πρίγκο συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενη από το γραμματέα της κ. Πάρο Μουτσινά και τους κ.κ. Παντελή Μαστρογιάννη και Στέφανο Λάζο.


Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ στο λιμάνι έγινε, όπως είπε ο κ. Μουτσινάς, στο πλαίσιο ενός κύκλου ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί το κόμμα με φορείς της περιοχής με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα, την ανταλλαγή απόψεων και την παρουσίαση των θέσεων της ΔΗΜΑΡ.


Ο πρόεδρος της Ο.Λ.Β. Α.Ε. κ.Γιάννης Πρίγκος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις προτεραιότητες που θέτει σήμερα το λιμάνι του Βόλου.


Συγκεκριμένα επεσήμανε πως στις προτεραιότητες περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και η ασφάλεια.

Τόνισε πως το λιμάνι έχει αναπτυξιακή δυναμική και μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην πόλη.


Αναφέρθηκε αναλυτικά στα περιβαλλοντικά έργα που πρέπει να γίνουν (μεταφορά εμπορικών χρήσεων, φίλτρα στο σιλό και απομάκρυνση βαρέων μετάλλων από τον πυθμένα με εκβαθύνσεις), σημείωσε πως προχωρά το θέμα της ασφάλειας, με το οποίο το λιμάνι θα πιστοποιηθεί από την ΕΕ και αναμένεται η έναρξη των αναγκαίων έργων την άνοιξη.


Ανέλυσε τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το master plan του λιμανιού και επεσήμανε πως με επενδυτικές παρεμβάσεις όπως η δημιουργία μαρίνας  θα ωφεληθεί οικονομικά η πόλη και η περιοχή, ενώ τόνισε ότι η αύξηση των κρουαζιερόπλοιων θα τονώσει τουριστικά το νομό και όχι μόνο.


Είπε μάλιστα πως ο Βόλος θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την προσέλκυση εταιρειών κρουαζιέρας με στόχο να γίνει το λιμάνι σταθμός βάσης, ώστε να παραμένουν τα πλοία και οι επιβάτες για περισσότερες από μία ημέρα.


Τέλος, αναφέρθηκε στις δυνατότητες πράσινης ανάπτυξης με τη δημιουργία για παράδειγμα, φωτοβολταϊκών συστημάτων στην περιοχή του λιμανιού.