Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Συνάντηση για τον Κώδικα Ασφαλείας των Λιμανιών (13/07/2011)

Την έκδοση πρόσκλησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον Διεθνή Κώδικα Ασφάλειας των Λιμανιών (ISPS), ώστε να αρχίσει η υλοποίησή του με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ περιμένει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Για το θέμα αυτό επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Δ. Θεοδώρου και στελέχη του Οργανισμού και συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι χειρίζονται τα θέματα του Περιφερειακού Προγράμματος.

Η επίσκεψη στην περιφέρεια ήταν ουσιαστικά συνέχεια των χθεσινών συζητήσεων με τον Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό, ο οποίος είχε επισκεφθεί τον ΟΛΒ και είχε συζητήσει διεξοδικά το θέμα του ISPS.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας διαβεβαίωσαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ ότι η πρόσκληση για το ISPS θα εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο.

Η υλοποίηση του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλείας των Λιμανιών αποτελεί ένα από πλέον απαραίτητα έργα αφού έτσι το Λιμάνι του Βόλου θα προσαρμοστεί πλήρως στις Ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς, θα ενδυναμωθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής, των επιβατών και των πληρωμάτων των πλοίων και θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητας στα όρια του λιμένος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΟΛΒ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση της διαχειριστικής επάρκειας έργων του ΕΣΠΑ, όπως το ISPS.