Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Συνάντηση για το τραίνο στο λιμάνι (11/07/2011)

Με εκπρόσωπο της ΤΡAIΝΟΣΕ συναντήθηκε σήμερα η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Βόλου στο πλαίσιο του μνημονίου που υπεγράφη μεταξύ ΟΛΒ, ΤΡAIΝΟΣΕ και Δήμου Βόλου, για την αύξηση χρήσης του τρένου στη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς το λιμάνι του Βόλου.

Η διοίκηση του ΟΛΒ ζήτησε από την ΤΡAIΝΟΣΕ ενημέρωση για την υλοποίηση του μνημονίου, αφού μέχρι σήμερα, περίπου τρεις μήνες από την υπογραφή του, δεν έχει γίνει τίποτε.

Σύμφωνα με το μνημόνιο ο ΟΣΕ έχει αναλάβει  την επέκταση του δικτύου στους προβλήτες της χερσαίας ζώνης λιμένος με στόχο την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων παλιοσίδερων (scrap) που κατευθύνεται σε χαλυβουργία της περιοχής (Β’ ΒΙΠΕ Βόλου), καθώς και την επέκτασης του δικτύου του ΟΣΕ στον προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων(Ε/Κ) για τη μεταφορά Ε/Κ και άλλων φορτίων από και προς το λιμάνι.

Ομως ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, γεγονός που τίθεται ως δικαιολογία για τη μη υλοποίηση των δεσμεύσεών του.

Ο εκπρόσωπος της ΤΡΕΝΟΣΕ δεσμεύτηκε ότι, τις προσεχείς ημέρες, θα ενημερώσει τη Διοίκηση του ΟΛΒ για την πορεία και τα προβλήματα στην υλοποίηση του μνημονίου από την πλευρά του ΟΣΕ.