Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Ο Περιφερειάρχης στον ΟΛΒ (12/07/2011)

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό επισκέφθηκε χθες τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΟΛΒ κ. Γ. Πρίγκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δ. Θεοδώρου για το θέμα του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλείας των λιμανιών (INTERNATIONAL SHIP AND PORT FACILITY SECURITY CODE (ISPS), για το οποίο έχει, μέχρι σήμερα, γίνει σημαντική δουλειά από τον ΟΛΒ.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Κώδικα οι εκπρόσωποι του ΟΛΒ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο Περιφερειάρχη τις προτάσεις του master plan του λιμανιού, το οποίο όπως συμφωνήθηκε θα παρουσιαστεί από τους μελετητές του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΟΛΒ κ. Γιάννης Πρίγκος δήλωσε:

«Τα Λιμάνια αποτελούν κρίσιμες υποδομές της χώρας και σαν τέτοιες απαιτούν την εφαρμογή του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλείας του γνωστού ως ISPS.

Ο Οργανισμός στο πλαίσιο των ενεργειών του για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες εκείνες που απαιτούν την ωρίμανση του έργου για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό και με την πιστοποίηση της διαχειριστικής επάρκειας του Οργανισμού για την υλοποίησή του.

Παρουσίασα τη μελέτη στο Διεθνές Συνέδριο για την Ασφάλεια EXPOSEC 2011, η οποία πραγματοποιήθηκε 12-13 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο, με τη συνεργασία και τη στήριξη του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, παρουσία του τότε υπουργού Ναυτιλίας κ. Διαμαντίδη και του προέδρου της Ενωσης Λιμένων Ελλάδος κ. Ανωμερίτη.»

Ενημέρωση για την Ιχθυόσκαλα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Δ. Θεοδώρου ενημερώθηκε χθες για την πορεία κατασκευής της ιχθυόσκαλας από την επιβλέπουσα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κατασκευή του  έργου είναι σε πλήρη εξέλιξη  και αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι πασσαλώσεις και το έργο θα συνεχιστεί με την κατασκευή της θεμελίωσης.