Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

27-07-2011: Δήλωση Γ. Πρίγκου για τη συζήτηση στο ΤΕΕ

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα σχετικά με την τοποθέτηση του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ως εκπροσώπου της ΟΛΒ Α.Ε., στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, παρουσία και των μελετητών του master plan, ο κ. Γ. Πρίγκος δήλωσε τα εξής:

«1. Κατα τη συνεδρίαση αυτή παρουσιαστήκαν και αναπτύχτηκαν τα επιχειρήματα της μελετητικής ομάδος που συνέταξε το master plan  παρουσία όλων των μελών της Δ.Ε. του ΤΕΕ.

2. Ακολουθησαν ερωτήσεις και μετά τοποθετήσεις όλων των μελών της Δ.Ε.

3. Κατα την τοποθέτησή μου, όταν μου εδόθη ο λόγος από τον πρόεδρο της ΔΕ ανέπτυξα και εγώ τη θέση του Οργανισμού.

Διαψεύδω λοιπόν κατηγορηματικά ότι υποστήριξα με επιμονή !!!, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό  ότι η  οποιαδήποτε  μαρίνα θα πρέπει να κατασκευαστεί στο «κορδόνι» κάτι που εδώ και καιρό αποτελεί αντικείμενο διαμάχης.

Ειλικρινά απορώ τόσο για την πηγή αυτής της ψευδούς πληροφόρησης, όσο και για τον τρόπο και τα κίνητρά της.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να γεννιέται η εσφαλμένη αντίληψη ότι κάποιοι ανεξήγητοι σκοτεινοί λόγοι οδηγούν τον οργανισμό, γεγονός που  προκαλεί  σύγχυση στους πολίτες.

Αν απλά οι τροφοδότες αυτών των ψευδών ειδήσεων δρουν χάριν της επιδίωξης προσωπικών καλών σχέσεων με τα τοπικά ΜΜΕ, αισθάνομαι την ανάγκη να τους υπενθυμίσω ότι το ψέμα έχει κοντά πόδια.

Η αλήθεια λοιπόν είναι –κι αυτό δηλώνω δημόσια – ότι για τον ΟΛΒ, δεν υπάρχει καμία απολύτως επίμονη (και μάλιστα κινούμενη από σκοτεινά κίνητρα !!!)  για οποιαδήποτε κατασκευή μαρίνας στο «κορδόνι».

Αυτό που από τη μεριά μας υπήρξε δεν ήταν παρά η απλή έγκριση μιας συνταχθείσας μελέτης, η ανάθεση , η εκπόνηση και η χρηματοδότηση της οποίας είχε από άλλους αποφασιστεί προ τριετίας.

Όποιος  ισχυρίζεται ότι  με φανατισμό και κατά αντίθεση προς την επιθυμία των πολιτών στηρίζουμε μια επιλογή η οποία απλά και μονό εμπεριέχεται μαζί με άλλες προτεινόμενες δράσεις στο σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού  κάτι για το όποιο τελικά (καυτό επιμελώς δεν αναφέρεται)  δεν πρόκειται να αποφασίσει το Δ.Σ. του Οργανισμού, ψεύδονται ασύστολα και μας συκοφαντούν  απέναντι στην κοινή γνώμη.

Θα πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό ότι οτιδήποτε οδηγεί σε καθυστερήσεις και αναβολές  είναι κάτι που απαιτεί πρώτα και πάνω απ΄όλα τη συναίνεση της Προϊσταμένης Αρχής μας που δεν είναι άλλη από το Υπουργείο Ανάπτυξης  Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.»