Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Η αλήθεια για τα οφειλόμενα στη ΔΕΥΑΜΒ

Το θέμα των οφειλομένων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου προς τη ΔΕΥΑΜΒ έγινε μείζον θέμα τις προηγούμενες ημέρες, με ανακοινώσεις αρθρογραφία και δηλώσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν παρουσιάζουν την πραγματικότητα αλλά επεχείρησαν να δώσουν και διαστάσεις σκανδάλου διογκώνοντας (γιατί άραγε;) τα πραγματικά στοιχεία.

Έτσι, για παράδειγμα εγράφη πως ο Οργανισμός χρωστά στη ΔΕΥΑΜΒ περισσότερα από 300.000 ευρώ, όταν τον προηγούμενο μήνα το χρέος προς την Δημοτική Επιχείρηση σύμφωνα με το ο λογαριασμός που του απεστάλη ανέρχονταν σε 140.000 ευρώ και περιελάμβανε την αξία της τρέχουσας κατανάλωσης και ένα μικρό υπόλοιπο από προηγούμενες χρήσεις, για το οποίο δεν εκρίθη αναγκαίο να γίνει ρύθμιση και το οποίο θα πληρωθεί κανονικά, όπως γίνεται και κάθε τρίμηνο.

Στο τέλος Ιουλίου 2011 επιδόθηκε στον ΟΛΒ Α.Ε. λογαριασμός ύψους 120.000 ευρώ, ο οποίος – σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ - αφορούσε στην κατανάλωση που κατέγραψε ρολόι παροχής ύδατος «ξεχασμένου» επί τριετίας και για την οποία ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση από τη Δημοτική Επιχείρηση ή αποστολή οποιουδήποτε λογαριασμού.
Η διοίκηση του ΟΛΒ Α.Ε. ήρθε αμέσως σε επικοινωνία με αρμόδια στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ και ζήτησε την έκδοση λογαριασμών ανά τρίμηνο για να διευκρινιστεί το θέμα.

Με έκπληξη και απορία όμως διάβασε στον Τύπο πως το χρέος δεν ήταν 120.000 ευρώ αλλά… 307.000 ευρώ και επικοινώνησε ξανά με τους αρμόδιους υπαλλήλους τη ΔΕΥΑΜΒ, ζήτησε ξανά αναλυτική κατάσταση του χρέους και ενημερώθηκε πως το χρέος είχε γίνει 185.000 ευρώ!
Αμέσως υπήρξε επικοινωνία με τους αρμόδιους της ΔΕΥΑΜΒ με στόχο να συμφωνηθούν οι καρτέλες κατανάλωσης νερού και να αποπληρωθεί το χρέος.

Η Διοίκηση του ΟΛΒ Α.Ε. δε δηλώνει κατηγορηματικά ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ και ποτέ δεν ενοχλήθηκε έστω και τηλεφωνικά για το θέμα του χρέους.

Η μόνη ενημέρωση για το θέμα των οφειλομένων προς τη ΔΕΥΑΜΒ ήταν η επιστολή του Δημάρχου Βόλου και προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνου Σκοτινιώτη η οποία έφτασε στον Οργανισμό την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. Η μόνη προηγούμενη ενόχληση προς τον ΟΛΒ έγινε τον Ιούνιο 2010 επί της θητείας της προηγούμενης διοίκησης.

Τέλος, με την ευκαιρία, θα θέλαμε να μας ενημέρωναν δημοσιογράφοι και μη  οι οποίοι με τα γραφόμενα και τις δηλώσεις πρότειναν κατασχέσεις, για τον τρόπο που νομίζουν ότι αυτές μπορούν να γίνουν σε βάρος του υπουργείου Οικονομικών και των συμφερόντων του ελληνικού λαού.