Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Ο ΟΛΒ σε Forum για την Κρουαζιέρα

Στις εργασίες του χειμερινού Forum για την Κρουαζιέρα, το οποίο διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχε ο Ο.Λ.Β. Α.Ε., με τον πρόεδρό του κ. Γιάννη Πρίγκο (στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Ο.Λ.Β. Α.Ε. κ. Γιάννης Πρίγκος (δεξιά) με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη και την εκπρόσωπο του Δήμου Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζιώκα).

Ο Οργανισμός Λιμένος του Βόλου ήταν μαζί με αυτόν της Κρήτης οι μοναδικοί οργανισμοί περιφερειακών λιμανιών της χώρας, οι οποίοι συμμετείχαν στο Forum και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη χειμερινή κρουαζιέρα.

Στην αποστολή του Βόλου στις εργασίες του Forum συμμετείχαν επίσης η εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζιώκα και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Θέκλα Καμμένου.

Στο Forum διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές ανάπτυξης χειμερινών δρομολογίων Κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα για το 2013 και 2014 και το ενδιαφέρον εστιάστηκε και στην Ελλάδα η οποία αποτελεί κομβικό σημείο στην περιοχή της Α. Μεσογείου.

Στο πλαίσιο του Forum ο πρόεδρος του Ο.Λ.Β. Α.Ε. κ. Γιάννης Πρίγκος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη και συζήτησε με εκπροσώπους εταιρειών μικρών κρουαζιερόπλοιων (όπως οι SILVERSEA CRUISES LTD  και SEADREAM YACHT  CLUB) οι οποίες ειδικεύονται σε εξειδικευμένες Κρουαζιέρες με ιδιαίτερη θεματολογία.

Συμφωνήθηκε να σταλούν στις εταιρείες αυτές πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό από την περιοχή μας ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να αποτελέσει προορισμό ο Βόλος και να μπορούν να ελλιμενίζονται (λόγω του μικρού βυθίσματος) στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού.

Μάλιστα, θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο να γίνει το λιμάνι του Βόλου βάση (Home port) για τα μικρά κρουαζιερόπλοια στις χειμερινές εκδρομές τους, γεγονός που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην τοπική οικονομία.
Στις συζητήσεις του Forum οι εκπρόσωποι των εταιρειών Κρουαζιέρας επεσήμαναν πως για να αποτελέσει ένα λιμάνι χειμερινός προορισμός θα πρέπει να υπάρχει δραστηριότητα στην πόλη (ανοιχτή αγορά, εκδηλώσεις κλπ).

Ζήτησαν να υπάρχει περιορισμένο κοστολόγιο στα λιμάνια για τη χειμερινή περίοδο (το λιμάνι του Βόλου έχει πολύ χαμηλό κοστολόγιο 0,35 ευρώ ανά επιβάτη ενώ για παράδειγμα το λιμάνι του Πειραιά περίπου 4 ευρώ).

Να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα θα συνέλθει άμεσα η Τεχνική Επιτροπή Κρουαζιέρας της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και τον Ιανουάριο του 2012 η Σύνοδος των Ελληνικών Λιμένων Κρουαζιέρας, η οποία θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για την προώθηση και στήριξη των προτάσεων που αφορούν και στη χειμερινή Κρουαζιέρα.