Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Ο ΟΛΒ στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας στο Μαϊάμι

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου συνεχίζει τις προσπάθειες για να αναδειχθεί ο Βόλος, αλλά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε τουριστικό προορισμό για την κρουαζιέρα, αλλά και γενικότερα για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Από πλευράς Ελληνικής Κυβέρνησης την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής  κ. Θάνος Πάλλης.
Στην αποστολή του Ο.Λ.Β. συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλός του κ. Γιάννης Πρίγκος και το μέλος της τεχνικής επιτροπής κρουαζιέρας και αντιπρόσωπος του λιμανιού του Βόλου στην Ένωση Λιμένων Ελλάδας κ. Παναγιώτης Φεύγας.


Κατά την διάρκεια της έκθεσης έγιναν συζητήσεις με εκπροσώπους των ομίλων Royal Caribbean και Carnival, καθώς και της MSC που ενδιαφέρθηκαν να ξεκινήσουν την διαδικασία ένταξης του Βόλου σε μελλοντικά προγράμματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον διευρυμένο προορισμό έδειξαν και οι εταιρείες ΝCL, Holland America, Seabourn και Silversea. Στελέχη των εταιρειών αυτών προσκλήθηκαν να επισκεφτούν τον Βόλο για να αποκτήσουν μεγαλύτερη αντίληψη των δυνατοτήτων που υπάρχουν πέρα από τον πάντοτε ισχυρό πόλο έλξης που είναι τα Μετέωρα.


Παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην καθιέρωση του Βόλου σαν βασικό τουριστικό προορισμό, αλλά και στη μελλοντική καθιέρωσή του ως βάση εκκίνησης κρουαζιερόπλοιων (Home port) η οποία μπορεί να συνδυαστεί με την προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων από κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα, προοπτική η οποία και θα αποτελέσει το στόχο της επόμενης χρονιάς.

Η παρουσίαση στα στελέχη κρουαζιέρας

Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλός του κ. Γιάννης Πρίγκος στις συναντήσεις με τα στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας ανέφερε ότι
από τη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του Οργανισμού η κρουαζιέρα αξιολογήθηκε ως μια από τις πρώτες προτεραιότητες και εξ αιτίας των δυνατοτήτων του Βόλου και της περιοχής, αλλά και γιατί το λιμάνι μας είναι ένα από τα λιμάνια που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα, σύγχρονα κρουαζιερόπλοια.

Όπως διαπιστώθηκε εκπρόσωποι των εταιρειών θεωρούσαν τον Βόλο ως πύλη εισόδου για επισκέψεις στα παγκοσμίως γνωστά Μετέωρα.
Ο κ. Πρίγκος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εταιρειών για τους πολλούς σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς και έδωσε έμφαση στα πλεονεκτήματα του Πηλίου, βουνό άγνωστο στους συνομιλητές του.

Σημείωσε επίσης πως η θέση του Βόλου στο Αιγαίο είναι στρατηγική για προορισμούς κρουαζιέρας προς την Κωνσταντινούπολη και τη Μαύρη Θάλασσα, ιδιαίτερα σήμερα που η κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο στρέφεται προς βορά λόγω των γνωστών προβλημάτων στη Βόρεια Αφρική.
Σε όλους τους εκπροσώπους των εταιρειών έγινε ειδική παρουσίαση που είχε προετοιμαστεί για την συγκεκριμένη έκθεση με σκοπό να αναδείξει με μεγαλύτερη έμφαση την τουριστική αξία της πόλης του Βόλου και του Πηλίου.

Μετά το τέλος της έκθεσης ο κ. Πρίγκος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία του Ο.Λ.Β. και σημείωσε πως η προοπτική της ανάπτυξης της κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντική και δεν μπορεί παρά να είναι κοινός στόχος όλων των φορέων της περιοχής και κυρίως του Δήμου Βόλου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας και πρέπει να συνδυαστεί με την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου.