Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Σύσκεψη για Σιλό

Παράταση στη λειτουργία του Σιλό, ώστε να εξετασθούν εναλλακτικοί τρόποι για τις δραστηριότητές του σύμφωνοι με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και όσα καθορίζονται από το master plan του λιμανιού, αποφασίστηκε να ζητηθεί, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, του Δημάρχου Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτη και εκπροσώπων των βασικών φορέων του Νομού, αλλά και των εργαζομένων στο Λιμάνι.
Ο πρόεδρος της Ο.Λ.Β. Α.Ε. κ. Γιάννης Πρίγκος ανέλυσε στους εκπροσώπους των φορέων το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το λιμάνι με τις δραστηριότητες του Σιλό, καθώς εκπνέει στις 31 Μαΐου η προθεσμία που έθετε Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών έργων, τα οποία ουδέποτε χρηματοδοτήθηκαν.
Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη να εκπονηθεί άμεσα οικονομικοτεχνική μελέτη που θα διερευνά τρόπους που θα καθιστούν τις δραστηριότητες του Σιλό απόλυτα εναρμονισμένες με τους περιβαλλοντικούς όρους, ώστε να υλοποιηθούν οι απαιτούμενες δράσεις στο χρόνο της παράτασης.
Την χρονική παράταση θα ζητήσουν όλοι οι φορείς από τους αρμόδιους υπουργούς της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Να σημειωθεί πως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Β. Α.Ε. κ. Γιάννης Πρίγκος είχε αποστείλει έγγραφο προς το Υ.ΠΕ.ΚΑ (10/04/2012) με κοινοποίηση στο ΥΠ.Α.ΑΝ. και με το οποίο ζητούσε την παράταση της ανωτέρω προθεσμίας για να εκπληρωθούν οι περιβαλλοντικοί όροι, επικαλούμενος και έγγραφο που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή ΥΠ.Α.ΑΝ., με το οποίο ζητείτο αμέσως μετά την υπογραφή της Κ.Υ.Α., επέκταση του χρόνου ολοκλήρωσης των έργων μέχρι τις 31/05/2013, αλλά δεν έλαβε καμιά απάντηση.
Η σύσκεψη επιβεβαίωσε τέλος, πως είναι κοινή πρόθεση να μην σταματήσουν οι δραστηριότητες του Σιλό στο λιμάνι του Βόλου, αλλά να εναρμονιστούν με τους περιβαλλοντικούς όρους.