Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Κυκλοφορία αμαξάδων στην παραλία

Με αφορμή την υπόθεση της κυκλοφορίας των αμαξάδων κατά μήκος της παραλίας και της επίθεσης, όπως εγράφη στον τοπικό τύπο, την οποία εξαπέλυσαν δημοτικοί σύμβουλοι κατά του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο Ο.Λ.Β. αναφέρει τα εξής για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και της αλήθειας:Όπως όφειλαν να ξέρουν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Βόλου υπάρχει νόμος που ρυθμίζει τον τρόπο που μπορεί να γίνεται η κυκλοφορία στους χερσαίους χώρους του λιμένος και συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 63Α/22-05-2012, η ρύθμιση της κυκλοφορίας γίνεται με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, η οποία βασίζεται σε κυκλοφοριακή μελέτη που πρέπει να έχει εκπονηθεί.

Στην περίπτωση του Βόλου ούτε κυκλοφοριακή μελέτη υπάρχει, ούτε βέβαια και κοινή υπουργική απόφαση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δοθούν άδειες κυκλοφορίας για τις άμαξες κατά μήκος της παραλίας.
Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου συζήτησε (25 – 04 – 2012)  το θέμα των αδειών κυκλοφορίας για τις άμαξες με τη συμμετοχή και του εκπροσώπου του Δήμου Βόλου κ. Δ. Δερβένη.


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο την απόρριψη των υποβληθέντων αιτημάτων για τις άδειες κυκλοφορίας αμαξών στην παραλία γιατί θα πρέπει προκειμένου να εξεταστούν να προηγηθεί η έγκριση (με την έκδοση της αναφερόμενης Κ.Υ.Α.) κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την χερσαία ζώνη του λιμένα (που θα περιλαμβάνει και το τμήμα αυτής στην κεντρική παραλία Βόλου).


Το Διοικητικό Συμβούλιο δε αποφάσισε την αναβολή του θέματος προκειμένου όπως συζητηθεί έπειτα από την εκπόνηση μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την χερσαία ζώνη του Βόλου (που θα περιλαμβάνει και το τμήμα αυτής στην κεντρική παραλία Βόλου) και την έγκριση αυτής με έκδοση αντίστοιχης Κ.Υ.Α., κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 23, του Ν. 4058/2012.


Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν εύκολα με ένα τηλέφωνο στον Ο.Λ.Β. να τα πληροφορηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι που… εξανέστησαν και να μην χρειαστεί, όπως σημειώνεται στα δημοσιεύματα, να καταφερθούν κατά του Ο.Λ.Β. και να τον χαρακτηρίσουν ως κράτος εν κράτει, υποστηρίζοντας ότι δήθεν εμποδίζονται οι αμαξάδες.


Ο Ο.Λ.Β. θεωρεί πως ο σεβασμός στη νομιμότητα πρέπει να διέπει τις κινήσεις και ενέργειες όλων.


Αν κάποιοι έχουν άλλη γνώμη ας την διατυπώσουν σαφώς.