Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Τουριστικό ενδιαφέρον του Ισραήλ για το λιμάνι

Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της συνεργασίας ανάμεσα στο Λιμάνι του Βόλου και ισραηλινές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς των εμπορευματικών μεταφορών και της κρουαζιέρας.
Αυτό διαπίστωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Γιάννης Πρίγκος, ο οποίος συμμετείχε σε αντιπροσωπεία, η οποία επισκέφθηκε το Ισραήλ από τις 2 μέχρι τις 5 Ιουνίου.


Σκοπός της επιχειρηματικής αποστολής στο Ισραήλ, στην οποία συμμετείχαν οι Οργανισμοί Λιμένων Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Βόλου ήταν η διερεύνηση και ανάπτυξη συνεργασιών με Ισραηλινές εταιρείες.
Συνεργασία, που όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Πρίγκος μπορεί να ωφελήσει σημαντικά το Λιμάνι του Βόλου, ιδιαίτερα στον τομέα της κρουαζιέρας.
Επεσήμανε δε πως εκπρόσωποι της εταιρείας που πραγματοποιεί κρουαζιέρες προς την περιοχή μας ανακοίνωσε πως την επόμενη χρονιά προγραμματίζονται περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο Βόλο.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, οι Πρόεδροι των τριών Οργανισμών είχαν συναντήσεις με τις Εταιρείες Λιμένων των δύο μεγαλύτερων Ισραηλινών λιμανιών Ασντόντ και Χάϊφας, καθώς και με εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς των εμπορευματικών μεταφορών και της κρουαζιέρας. Η πρωτοβουλία συνεργασίας των τριών Οργανισμών Λιμένων για από κοινού προβολή των πλεονεκτημάτων τους και σχεδίων επιχειρηματικής τους ανάπτυξης, με στόχο να καταστούν βασικοί σταθμοί εμπορευματικών και τουριστικών ροών στη ΝΑ Ευρώπη και ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσόγειου και το άνοιγμα για συνεργασία με άλλα λιμάνια (Βάρνα, Μπουργκάς), προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των Ισραηλινών εταιρειών.
Ειδικότερα, κατά τις συναντήσεις με τις Εταιρείες Λιμένος Ασντόντ και Λιμένος Χάϊφα, πραγματοποιήθηκε εκατέρωθεν παρουσίαση των δραστηριοτήτων και σχεδίων ανάπτυξης των λιμένων και διαπιστώθηκε κοινό ενδιαφέρον συνεργασίας, κυρίως σε θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών. Συμφωνήθηκε, δε, να ακολουθήσει περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων για συγκεκριμενοποίηση των τομέων συνεργασίας. Οι Ελληνικοί Οργανισμοί Λιμένων απηύθυναν στους ομολόγους τους πρόσκληση για ανταποδοτική επίσκεψη σε Βόλο, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.


Συνάντηση με μεγάλες εταιρείες

Κατά τις συναντήσεις με τις εταιρείες Allalouf & Co Shipping (μεγαλύτερη εταιρεία ναυτιλιακής πρακτόρευσης στο Ισραήλ, εμπορευματικές μεταφορές, διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευματοκιβωτίων),Zim Integrated Shipping (μεγαλύτερη εταιρεία εμπορευματικών μεταφορών σε Ισραήλ και εκ των σημαντικότερων παγκοσμίως) και Mano Shipping (μεγαλύτερη εταιρεία οργάνωσης κρουαζιέρας στο Ισραήλ, οργάνωση κρουαζιερών στην Ελλάδα), παρουσιάστηκαν τα επιχειρηματικά σχέδια των τριών Οργανισμών λιμένων για ανάπτυξη της κίνησης εμπορευματικών φορτίων και εκκίνησης κρουαζιερών (home port) και θα ακολουθήσουν περαιτέρω επαφές με τις ανωτέρω εταιρείες για ανάπτυξη συνεργασιών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Ισραήλ η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους. Σε ανακοίνωσή τους, τέλος, οι διοικήσεις των λιμένων Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Βόλου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ, και συγκεκριμένα προς τον πρέσβη κ. Κ. Λουκάκη και την γραμματέα ΟΕΥ κα Δ. Δαουτάκου, για την αμέριστη συμπαράστασή τους τόσο στην οργάνωση όσο και στην πραγματοποίηση της επιχειρηματικής αποστολής.