Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Ο πρόεδρος του ΟΛΒ μίλησε σε περιβαλλοντικό σεμινάριο.

Σε σεμινάριο του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με θέμα την περιβαλλοντική διαχείριση των λιμανιών, συμμετείχε ο πρόεδρος της Ο.Λ.Β. Α.Ε. κ. Γιάννης Πρίγκος και ο υπεύθυνος των περιβαλλοντικών δράσεων του λιμανιού Βόλου κ. Ηρ. Καμπανός.

Στο σεμινάριο που είχε στόχο να «γνωρίσει» τους φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών με θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης των λιμανιών χαιρέτησε ο κ. Γ. Πρίγκος και αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιούνται στο λιμάνι του Βόλου.

Ο πρόεδρος του ΟΛΒ επεσήμανε πως έχουν συναφθεί συμφωνίες με πιστοποιημένους φορείς για την ανακύκλωση των χρησιμοποιούμενων συσσωρευτών, την ανακύκλωση λαμπτήρων φωτισμού, ενώ στο πλαίσιο του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης πραγματοποιούνται μετρήσεις για φυσικές παραμέτρους όπως το θαλασσινό νερό και οι ηχομετρήσεις και τα αποτελέσματα των τελευταίων αναρτούνται στην ιστοσελίδα της ΟΛΒ ΑΕ.

Ειδική αναφορά έκανε για το θέμα των χρηματοδοτήσεων που απαιτούνται γι την υλοποίηση των τεχνικών περιβαλλοντικών έργων που καθορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το λιμάνι του Βόλου, τονίζοντας πως; Είναι επιτακτική ανάγκη η γρήγορη εξεύρεση των απαραίτητων πόρων.

Σχετικά με την προσπάθεια που γίνεται για την μείωση της αέριας ρύπανσης που προκαλείται από την δραστηριότητα φόρτωσης-εκφόρτωσης δημητριακών από το Σιλό αποθήκευσης, είπε πως η τεχνική υπηρεσία έχει εκδώσει σχετική οδηγία που έχει σαν στόχο να μειώσει την περιβαλλοντική επιβάρυνση από τους αέριους ρύπου που προκαλούνται, μέχρι την ολοκλήρωση των τεχνικών έργων που προβλέπονται από την ΚΥΑ.

Απευθυνόμενος, ο κ. Πρίγκος, στους φοιτητές που παρακολουθούσαν το σεμινάριο τους προέτρεψε να ασχοληθούν με περιβαλλοντικές δράσεις «γιατί τα λιμάνια τους χρειάζονται».

Τέλος, ευχαρίστησε τον εισηγητή του σεμιναρίου, καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Αρ. Νανιόπουλο για τη βοήθεια που προσέφερε ώστε να πιστοποιηθεί το λιμάνι του Βόλου, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου SUPORTS Η τελετή απονομής του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού πιστοποιητικού PERS στον ΟΛΒ, καθώς και στα λιμάνια της Καβάλας και του Λάγος, θα πραγματοποιηθεί, στις 20 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.