Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Φοιτητές του ΕΜΠ στο Λιμάνι

Οι τεταρτοετείς φοιτητές, τους οποίους διδάσκει στο ΕΜΠ, ο καθηγητής και Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας κ. Κ. Μουτζούρης επισκέφθηκαν το λιμάνι του Βόλου και ενημερώθηκαν για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί, αυτά που προγραμματίζονται, αλλά και για τις αναπτυξιακές του δυνατότητες.

Τους φοιτητές, οι οποίοι φοιτούν στο τμήμα των πολιτικών μηχανικών με κατεύθυνση τα λιμενικά έργα συνόδευαν οι συνεργάτιδες του κ. Μουτζούρη κ.κ. Ντορίτα Γιαντζή και Βίκυ Τσουκαλά.
Επισκέφτηκαν αρχικά τα λιμενικά έργα που έχουν υλοποιηθεί στις Αλυκές και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του λιμανιού, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ο.Λ.Β. Α.Ε. κ. Γιάννη Πρίγκο.
Ο κ. Πρίγκος μίλησε στους φοιτητές για τα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και τους ενημέρωσε για τα έργα που περιλαμβάνονται στο master plan, του λιμανιού και πρέπει να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
Ιδιαίτερα, επεσήμανε τον προγραμματισμό υλοποίησης των περιβαλλοντικών έργων που απαιτούνται να γίνουν άμεσα, ώστε να διασφαλισθεί απόλυτα το περιβάλλον της περιοχής. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης του λιμένα, σημειώνοντας ότι για αυτό απαιτείται η ολοκλήρωση των έργων της τρίτης προβλήτας, ώστε αυτή να καταστεί απόλυτα λειτουργική και είπε πως αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τη σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα.
Μιλώντας για τις προοπτικές των φοιτητών στην αγορά εργασίας τόνισε πως η διαφαινόμενη ανάπτυξη των λιμανιών στη χώρα μας, θα απαιτήσει πολλά ειδικευμένα στελέχη και ιδιαίτερα όσους θα έχουν ειδικευθεί στα λιμενικά έργα.