Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Αμερικάνικο ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα

Εκπρόσωποι αμερικάνικης εταιρείας, η οποία διοργανώνει κρουαζιέρες υψηλού επιπέδου, επισκέφτηκαν, την Πέμπτη 23 Μαΐου, το λιμάνι του Βόλου και διερεύνησαν τις δυνατότητες του, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα των προορισμών της.
Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ο εκπρόσωπος της εταιρείας Seabourn κ. T. Littley και ο εκπρόσωπός της στην Ελλάδα κ. Γ. Παντελής, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γ. Πρίγκο και στελέχη της Ο.Λ.Β. Α.Ε. και συζήτησαν διεξοδικά για όλα τα θέματα που θέτει ως προϋποθέσεις η Seabourn, για να περιληφθεί στα ταξίδια της και ο Βόλος.

Δεν ήταν η πρώτη φορά, που εκπρόσωποι της αμερικάνικης εταιρείας, μίλησαν με τον κ. Γ. Πρίγκο. Οι πρώτες συζητήσεις με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ο.Λ.Β. Α.Ε., είχαν γίνει στο πλαίσιο της διεθνής έκθεσης κρουαζιέρας που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι.

Εκεί, στελέχη της Seabourn ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα του Βόλου και της Μαγνησίας και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να στείλουν υψηλόβαθμο στέλεχός τους, για να διαπιστώσει από κοντά τις δυνατότητες του λιμανιού και της περιοχής.

Η εταιρεία ειδικεύεται στις κρουαζιέρες τουριστών, οι οποίοι αναζητούν ιδιαίτερες ανέσεις και υψηλή παροχή υπηρεσιών.

Οι πελάτες της Seabourn, ξοδεύουν σημαντικά ποσά κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας και επιζητούν πολύ καλές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, για παράδειγμα, απαιτούνται δυνατότητες γρήγορης μεταφοράς στις παραλίες και στα αξιοθέατα του Πηλίου, με μισθωμένα οχήματα (ταξί) και δυνατότητες αγορών στην εμπορική αγορά.

Οι τουρίστες αυτού του επιπέδου, οι οποίοι ξοδεύουν αρκετά χρήματα, απαιτούν και αντίστοιχες υπηρεσίες στο φαγητό ή στη διασκέδαση και αποτελούν πρόκληση στις δυνατότητες μιας πόλης να ανταποκριθεί, με σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα.

Σε πρώτη φάση, όπως φάνηκε από τις συζητήσεις, η αμερικάνικη εταιρεία ενδιαφέρεται για την προσέγγιση μικρών πολυτελών κρουαζιερόπλοιων, χωρητικότητας περίπου 400 τουριστών στην κεντρική προβλήτα του Βόλου, ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου το 60% των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας, παραμένει συνήθως στα λιμάνια που αγκυροβολούν τα πλοία, ενώ μόνο το 40%, συμμετέχει στις εκδρομές που διοργανώνονται.

Βασική προϋπόθεση για να ενταχθεί ο Βόλος στο πρόγραμμα της αμερικάνικης εταιρείας είναι – όπως τέθηκε και στις συζητήσεις – η λειτουργία του επιβατικού σταθμού στην κεντρική προβλήτα, από τον οποίο θα περνούν όλοι οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων.

Στα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας απάντησε ο κ. Γ. Πρίγκος και τους διαβεβαίωσε πως το λιμάνι είναι διατεθειμένο να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να υλοποιηθούν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να καταστεί ο Βόλος τόπος προορισμού της Seabourn.

Μετά την ξενάγηση στο λιμάνι του Βόλου, οι εκπρόσωποι της Seabourn, επισκέφθηκαν διάφορες περιοχές του Πηλίου, για να διαπιστώσουν τα φυσικά του πλεονεκτήματα, στις παραλίες ή τα χωριά του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως για το ενδεχόμενο επέκτασης της δραστηριότητας της αμερικάνικης εταιρείας και στο λιμάνι του Βόλου, ο εκπρόσωπός της κ. T. Littley θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλη.