Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Σύσκεψη για τη νέα είσοδο του εμπορικού λιμένα

Σύσκεψη για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας στη νέα είσοδο του εμπορικού λιμένα Βόλου, στον κόμβο της Μπουρμπουλήθρας, η οποία αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία, στα μέσα Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 7 Μαΐου, στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Γιάννης Πρίγκος, εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Βιώσιμης Κινητικότητας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, της Διεύθυνσης Τροχαίας του Λιμεναρχείου, ο υπολιμενάρχης Βόλου και τεχνικοί του Οργανισμού Λιμένος. Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη από τους εκπροσώπους του ΟΛΒ, πρέπει να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, ώστε να μπορεί να γίνει ομαλά η κίνηση των οχημάτων, όταν θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα είσοδος.

Το πρώτο διάστημα η κίνηση θα γίνεται δοκιμαστικά, ώστε να διορθωθούν άμεσα, τυχόν κυκλοφοριακά προβλήματα, που μπορεί να δημιουργηθούν. Αξίζει να σημειωθεί, πως από τη νέα είσοδο θα γίνεται πλέον η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανάμεσά τους και των βαρέων, προς και από τον εμπορικό λιμένα. Η λειτουργία της νέας εισόδου, η οποία περιλαμβάνεται στο σύνολο των περιβαλλοντικών όρων που υλοποιούνται από τον ΟΛΒ, θα γίνει στα μέσα Ιουνίου, μόλις ολοκληρωθούν και οι τελευταίες εργασίες της νέας γέφυρας, η οποία κατασκευάστηκε στον χείμαρρο Ξηριά.