Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Ο ΟΛΒ διεκδικεί την regatta

Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο της SAIL TRAINING INTERNATIONAL στη LA CORUNNA της Ισπανίας, όπου ο Ο.Λ.Β. ΑΕ συμμετείχε σε μία προσπάθεια διεκδίκησης REGATTA τα επόμενα έτη στην περιοχή μας, με λιμάνι αφετηρίας το λιμάνι του Βόλου.

Στην προσπάθεια μας αυτή συμμετείχαν τόσο ο Δήμος Βόλου όσο και το Επιμελητήριο Μαγνησίας με εκπροσώπους τους, μετά από πρόσκλησή μας.

Έγιναν συναντήσεις με υπευθύνους της S.T.I. (SAIL TRAINING INTERNATIONAL), έγινε σαφής η παρουσία μας στο συνέδριο, αναλύθηκε η πρόταση διεκδίκησης από την περιοχή μας της REGATTA ΑΙΓΑΙΟ – ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και στο τελικό ραντεβού με τον βασικό υπεύθυνο C.O.O (Chief Οperation Οfficer) GWYAN BROWN της διοργάνωσης, πετύχαμε να αποσπάσουμε την υπόσχεση ώστε τον Οκτώβριο του 2016 να είμαστε λιμάνι εκκίνησης της REGATTA HISTORICAL SEAS.

Συζητήθηκαν λεπτομέρειες που αφορούν την εκτέλεση του εγχειρήματος που απαιτούν μία επιτυχημένη διοργάνωση για την πόλη μας και στη συνέχεια θα προχωρήσει μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η υπογραφή σύμβασης.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Β. Α.Ε. κ. Ιωάννης Πρίγκος:

“Η ανάληψη μιας REGATTA αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός για το λιμάνι του Βόλου και της πόλης του. Στις Βόρειες χώρες γίνεται “πόλεμος” για την διεκδίκηση και ανάληψη αντίστοιχων δραστηριοτήτων. Η προσπάθεια αυτή του Ο.Λ.Β. ΑΕ αποτελεί μία συνέχεια στις ενέργειες εκείνες που αποσκοπούν στο να αναβαθμισθούν και να προβάλλουν τις δυνατότητες του Οργανισμού και εντάσσονται στην στόχευση για την ενδυνάμωση του ρόλου του λιμανιού μας στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, που είναι και ένας από τους βασικούς παράγοντες ανάπτυξης τόσο της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας όσο και ολόκληρης της χώρας.”