Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Το ιστιοφόρο YoungEndeavor στο Βόλο

Κατέπλευσε τη Δευτέρα 4 Μαΐου το Αυστραλιανό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού «YoungEndeavour» και έδεσε στο λιμάνι του Βόλου όπου και θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη το πρωί οπότε και θα αναχωρήσει.

Η άφιξή του είναι ενταγμένη μέσα στην διαδρομή που εκτελεί κάνοντας το γύρο του κόσμου με τον παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό τρόπο. Προερχόμενο από την Καλλίπολη της Τουρκίας, με σταθμό στην Ελλάδα το Βόλο θα αναχωρήσει την Τετάρτη το πρωί για την Αγγλία συνεχίζοντας το ταξίδι του .

Η επιλογή έγινε λόγω του ότι ο Βόλος έχει χαρακτηρισθεί σαν λιμάνι που διοργάνωσε αγώνες TallShipsRegattaτο 2010.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΟΛΒ ΑΕ κ. Ιωάννης Πρίγκος :

« Η άφιξη του εντυπωσιακού ιστιοφόρου δεν είναι άσχετη με την τουριστική δυναμική που αναπτύσσει συνεχώς το λιμάνι του Βόλου. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων, τα οποία θα προσεγγίσουν το λιμάνι του Βόλου αυτό το καλοκαίρι.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια σημαντική προβολή του λιμανιού και της πόλης μας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΟΛΒ, ο οποίος υλοποιεί και θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις, έχοντας στόχο την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας, της συνεργασίας και συναδέλφωσης του λιμανιού του Βόλου με άλλα μεγάλα λιμάνια».