Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Ανακοίνωση του ΟΛΒ σχετικά με την καταβολή τελών κοινοχρήστων χώρων

Με αφορμή διαμαρτυρίες καταστηματαρχών, σχετικά με την υποχρέωση καταβολής των τελών κοινοχρήστων χώρων εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, διευκρινίζει τα εξής:


 

Η Διοίκηση του Οργανισμός Λιμένος Βόλου, αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αποφάσισε παράταση εξόφλησης οφειλών από τις 31 Αυγούστου που έληγε η σχετική προθεσμία, στις 30 Νοεμβρίου 2020.
Οι περισσότεροι χρήστες των χερσαίων χώρων, ήταν συνεπείς στις ημερομηνίες πληρωμών, μετά την παράταση εξόφλησης πληρωμών που έδωσε ο ΟΛΒ.
Κρίνεται ως αθέμιτος ανταγωνισμός και χαριστική ενέργεια, να μην εφαρμοστούν καθολικά, τα όσα προβλέπουν οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, για την ισονομία των χρηστών απέναντι στον Οργανισμό.
Επιπλέον από τους επαγγελματίες που δεν ήταν συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, δεν κατατέθηκε αίτημα για επιπλέον παράταση πληρωμής πριν την εκπνοή της προθεσμίας.


Υπενθυμίζεται ότι, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δεν εισέπραξε μισθώματα για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο - Μάιο 2020, δηλαδή υπήρξε μείωση κατά 25% στα ετήσια μισθώματα την πρώτη φάση της πανδημίας.


Παράλληλα, λόγω της μείωσης στον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εφαρμόστηκαν επιπλέον μειώσεις στα τέλη.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, η αναπροσαρμογή στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων σε χερσαίες ζώνες των λιμανιών, γίνονται σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου και μέχρι στιγμής δεν έχει περιέλθει σε γνώση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου αντίστοιχη απόφαση, όπως έγινε στην πρώτη περίοδο της πανδημίας.
Εάν στο μέλλον υπάρξουν υπουργικές αποφάσεις, θα εκδοθούν τα αντίστοιχα πιστωτικά σημειώματα.

Η Διοίκηση της ΟΛΒ Α.Ε., δηλώνει ότι δε θα προχωρήσει μέσα στις γιορτές, σε βεβαίωση των οφειλών των καταστηματαρχών που δεν έχουν εκπληρώσει εμπρόθεσμα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και το θέμα, θα εξεταστεί από τη νέα χρονιά.

 

Δήλωση Προέδρου Οργανισμού Λιμένος Βόλου
Η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Βίκυ Μήτρου σε δήλωσή της αναφέρει
“Η πλειονότητα των καταστηματαρχών/χρηστών χερσαίων χώρων του λιμένα για εναπόθεση τραπεζοκαθισμάτων, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω τις πανδημίας, ήταν συνεπείς στις ημερομηνίες πληρωμών, έπειτα από την απομείωση των σχετικών ανταλλαγμάτων που νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση και την χρονική παράταση εξόφλησης, που χορήγησε η διοίκηση της ΟΛΒ ΑΕ, μέχρι τις 30/11/2020.
Με κατανόηση και αλληλεγγύη έναντι των πληττομένων από τη δύσκολη συγκυρία, τους οποίους θεωρούμε συνεργάτες, αλλά και στα πλαίσια των Αρχών τήρησης της νομιμότητας, της Χρηστής Διοίκησης και της Ίσης Μεταχείρισης, η ισχύς των οποίων ουδέποτε ανεστάλη, ως Πρόεδρος της ΟΛΒ Α.Ε., θα σταθμίσω τυχόν επιλογές, αναζητώντας, ως έπραξα ήδη μέχρι σήμερα, τη βέλτιστη επίλυση μίας, ούτως ή άλλως, δύσκολης εξίσωσης”.