Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Άγαλμα του Ιάσονα στην παραλία του Βόλου – Συνάντηση στα γραφεία του ΟΛΒ

Συνάντηση εργασίας για το άγαλμα του Ιάσονα που έχει προταθεί να κατασκευαστεί και να τοποθετηθεί στην παραλία του Βόλου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

 


 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του κ. Νίκου Ντόκου, υπεύθυνου προώθησης της Αργοναυτικής εκστρατείας, πρώην Προέδρου του Συλλόγου «Αργοναύτες», μέλους της Επιτροπής για το Μουσείο της Αργούς και συμβούλου Δ.Κ. Βόλου.

Συμμετείχαν η Πρόεδρος του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ Σωκράτης Αναγνώστου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Έργων -  Υποδομών και Συντήρησης του ΟΛΒ Σπύρος Φυτιλής, εκ μέρους της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μόρας, ενώ τηλεφωνικά υπήρξε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, με τον καθηγητή του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θεοκλή Καναρέλη και το  μέλος του τμήματος γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Αχιλλέα Βασιλείου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η κατασκευή του αγάλματος του μυθικού Ιάσονα και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, στη χερσαία ζώνη λιμένος Βόλου, στο ύψος όπου ελλιμενίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες η Αργώ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής η επέμβαση στο δάπεδο όπου θα τοποθετηθεί το άγαλμα, ενώ εκφράστηκε από τους φορείς και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τριαντόπουλο, η βούληση να συνδράμουν οικονομικά στην υλοποίηση του εγχειρήματος.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικός διαγωνισμός για την κατασκευή του αγάλματος, και στο τέλος της συνάντησης υπήρξε κοινή δέσμευση για συνεργασία.