Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Καθαρισμός του βυθού στο λιμάνι του Βόλου

Κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της για ένα αειφορικό και βιώσιμο υδάτινο περιβάλλον, η BioMar  Hellenic ABEEI σε συνεργασία με πιστοποιημένο καταδυτικό συνεργείο και εταιρία συλλογής και  μεταφοράς αποβλήτων, και μετά από συνεννόηση με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και το  Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, υλοποιεί μια σημαντική δράση για τη προστασία του θαλάσσιου  οικοσυστήματος του Παγασητικού στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας του ΟΛΒ. 


Η δράση αφορά τον καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι του Βόλου και αναμένεται να διαρκέσει  αρκετές ημέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ανάσυρση των αποβλήτων από το βυθό  ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 11/07 από το λιμενίσκο του τελωνείου από όπου και  συλλέχθηκαν μέσα σε 3 ημέρες πάνω από 2 τόνοι υλικών και αντικειμένων όπως καροτσάκια,  ποδήλατα, καρέκλες, μπαταρίες, ελαστικά αυτοκινήτων, υπολείμματα αλιευτικού εξοπλισμού,  πλαστικές συσκευασίες αλλά και ογκώδη αντικείμενα όπως βάρκες και στύλοι φωτισμού.  

Με αφορμή τον εορτασμό φέτος των 60 χρόνων παρουσίας στο κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, η  BioMar θέλησε να μεταφέρει ένα ηχηρό μήνυμα στη πόλη γύρω από την αποφυγή της ρύπανσης και την διαχείριση των αποβλήτων που καταλήγουν στο βυθό της θάλασσας. Κύριος στόχος της  δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης των πολίτων σε  θέματα που αφορούν τη βιοποικιλότητα, τη διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων και την προστασία των ελληνικών θαλασσών.  

«Οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν επιβαρύνει τον πλανήτη και έχουν υπερβεί κατά πολύ τις  φυσικές δυνατότητές του. Πέρα και από την αειφορία, οφείλουμε πλέον να αγωνιστούμε ώστε να  καθιερώσουμε καινοτόμες λύσεις για την αποκατάσταση του πλανήτη και την στήριξη του  ανθρώπινου πληθυσμού. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το φιλόδοξο σχέδιό μας για τα  επόμενα χρόνια», δηλώνει ο Carlos Diaz, CEO του Ομίλου BioMar. 

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου τόνισε: «Αποτελεί παράδειγμα η πρωτοβουλία της BioMar Hellenic ABEEI. Νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι  για αυτή την συνεργασία και ευχαριστούμε την εταιρεία για αυτή την δραστηριότητα. Η προστασία  του περιβάλλοντος αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος  Βόλου. Μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και συνεργασίες, στοχεύουμε στην επίτευξη  ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Η προστασία και διατήρηση της θαλάσσιας  βιοποικιλότητας, είναι χρέος όλων μας».