Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Στη Διεθνή Έκθεση «The Posidonia Sea Tourism Forum» ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Στη Διεθνή Έκθεση «The Posidonia Sea Tourism Forum» που διεξήχθη για πρώτη φορά στην ιστορία στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 25 - 26 Απριλίου, συμμετείχε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σωκράτη Αναγνώστου.


Στο πλαίσιο της Έκθεσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στις εργασίες του φόρουμ, όπου συμμετείχαν πάνω από 400 εκπρόσωποι της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας, οι οποίοι εξέφρασαν την αισιοδοξία και την ελπίδα για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα. Επίσης, ο κ. Αναγνώστου, είχε πολλές διαπροσωπικές συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών κρουαζιέρας, για την προσέλκυση περισσότερων κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Βόλου.

Ο κ. Αναγνώστου ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «Χρειάζονται σύγχρονες υποδομές σε όλα τα ελληνικά λιμάνια. Η Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος προορισμός κρουαζιέρας και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλοι μας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Μέσα από συνεργασίες και συνέργειες, μπορούμε να βοηθήσουμε τη βιομηχανία της κρουαζιέρας και οι πόλεις – σταθμοί και τα λιμάνια να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη».

Στο πλαίσιο της έκθεσης, υπεγράφη μάλιστα, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, από τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο, Πρόεδρο Δ.Σ της ΕΛΙΜΕ και Εκτελεστικό Πρόεδρο Δ.Σ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΘ Α.Ε και τον κ. Γιώργο Κουμπενά, Πρόεδρο Δ.Σ της ΕΕΚΦΝ. Μέσω της συνεργασίας, θα ενισχυθούν οι υφιστάμενες σχέσεις, στους τομείς της κρουαζιέρας, του θαλάσσιου τουρισμού και της γαλάζιας οικονομίας.