Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Ο ΟΛΒ για το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου

Με αφορμή συνεχόμενα παράπονα πολιτών που αποστέλλονται στην Ο.Λ.Β. Α.Ε. αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο Αγ. Κων/νου, ο ΟΛΒ ενημερώνει για τα ακόλουθα:


  •          Το πάρκο Αγ. Κων/νου, μετά από μακροχρόνιο αίτημα του Δήμου Βόλου ο οποίος επιθυμεί την παραχώρησή του, εξαιρέθηκε από την ζώνη λιμένος στις 29-7-2022 (ΦΕΚ 474/Δ’/29-7-2022) και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, έπαψε να εισπράττει μισθώματα από τους χρήστες του πάρκου.
  •          Προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε όχληση των πολιτών – επισκεπτών η Ο.Λ.Β Α.Ε. ανέλαβε μέχρι 28-2-2023 – ήτοι για διάστημα 7 μηνών μετά την εξαίρεση - τις δαπάνες καθαρισμού, περιποίησης πρασίνου, συντήρησης παιδικής χαράς και ηλεκτροδότησης-φωτισμού του χώρου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον προϋπολογισμό της. 
  •          Η πρόθεση για διακοπή των προαναφερόμενων παρεχόμενων υπηρεσιών από 1/3/2023 είχε κοινοποιηθεί στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και στον Δήμο Βόλου (ως τελικός διαχειριστής του πάρκου) από 15/2/2023 και συγκεκριμένα για την περιποίηση πρασίνου η αντίστοιχη εργολαβία που είχε ο ΟΛΒ, ολοκληρώθηκε στις 28-2-2023.
  •          Ωστόσο, επειδή μετά την 1/3/2023 δεν υπήρξε οποιαδήποτε μέριμνα για την συντήρησή του πάρκου, αποφασίστηκε η διατήρηση μέχρι και σήμερα, εις βάρος και πάλι του προϋπολογισμού μας, της παροχής υπηρεσιών καθαρισμού του πάρκου και ηλεκτροφωτισμού του, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Σήμερα, που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, το πάρκο ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία.

Επισημαίνεται ότι, τόσο η Κτηματική Υπηρεσία με έγγραφά της προς το Υπουργείο Οικονομικών στις 17-2-2023 και στις 4 -4-2023 που έχουν κοινοποιηθεί στον ΟΛΒ όσο και στον Δήμο Βόλου, ζητά την επίσπευση των διαδικασιών, ενώ και ο Δήμος Βόλου, με έγγραφό του στις 11 -4-2023 προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών ζητά να επισπευστούν οι διαδικασίες και να περιέλθει το πάρκο στην αρμοδιότητά του.