Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Καθαρισμός του βυθού στο λιμάνι του Βόλου

Με σταθερή προσήλωση στην αειφόρο ανάπτυξη και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η BioMar Hellenic ABEEI πραγματοποίει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μια σημαντική δράση για τη προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Παγασητικού Κόλπου.


Σε συνεργασία με πιστοποιημένο καταδυτικό συνεργείο και εταιρία ανακύκλωσης και σε συνεννόηση με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, η εταιρία προχωρά και φέτος σε καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι του Βόλου.
Μετά την περσινή επιτυχημένη δράση που ξεκίνησε από το λιμενίσκο του τελωνείου, και κατά την οποία συγκεντρώθηκαν πάνω από 2 τόνοι υλικών και αντικειμένων, η BioMar Hellenic ABEEI συνεχίζει και φέτος την περιβαλλοντική της δράση, αυτή τη φορά στο παραλιακό μέτωπο μεταξύ της επιβατικής προβλήτας και του κυματοθραύστη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Στόχος της δράσης είναι η απομάκρυνση ογκωδών απορριμμάτων από τον βυθό της θάλασσας παράλληλα με την ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους πολίτες σε θέματα που αφορούν τη βιοποικιλότητα, τη διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων και τηνπροστασία των ελληνικών  θαλασσών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δύτες κατάφεραν με τη βοήθεια γερανού να
ανασύρουν από το βυθό αντικείμενα όπως καροτσάκια, ποδήλατα, πατίνια, καρέκλες, μπαταρίες, μηχανές σκαφών, ελαστικά αυτοκινήτων, υπολείμματα αλιευτικού εξοπλισμού, κ.α. τα οποία προωθήθηκαν σε κέντρο ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων προκειμένου να γίνει ο διαχωρισμός τους.

Αναφορικά με τη δράση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου τόνισε: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά αισθανόμαστε χαρούμενοι για την πρωτοβουλία της BioMar Hellenic ABEEI και για την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, όσον αφορά στον καθαρισμό του βυθού στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας του ΟΛΒ. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος και μεταξύ των υπολοίπων δράσεων που αναπτύσσει (φωτοβολταϊκά, λαμπτήρες LED, ηλεκτροδοτήσεις, μετρήσεις όλων των ρύπων), συμπεριλαμβάνονται και δράσεις καθαρισμών ακτών και θαλασσών. Σε αυτό το πλαίσιο ευχαριστούμε τη BioMar Hellenic ABEEI, για την πολύτιμη προσφορά της».

Από την πλευρά της η Κεντρική Λιμενάρχης Βόλου Βασιλική Κωνσταντά σε επιστολή της αναφέρει : «Η Υπηρεσία μας σας ευχαριστεί θερμά για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, στα πλαίσια εορτασμού της 5ης Ιουνίου η οποία έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και τη συμμετοχή σας για μια ακόμα φορά στην οργανωμένη δράση καθαρισμού του βυθού του παραλιακού μετώπου λιμένα Βόλου από επαγγελματικό καταδυτικό συνεργείο, γερανούς και πλατφόρμες αποκομιδής απορριμμάτων, η οποία έλαβε χώρα στο παραλιακό μέτωπο μεταξύ του επιβατικού λιμένα και του κυματοθραύστη στις 12/06/2023, 14/06/2023 και στις 16/06/2023. Η ενεργός συμμετοχή σας σε εκδηλώσεις προστασίας του περιβάλλοντος δημιουργεί αισιόδοξα μηνύματα αποτελώντας παράδειγμα για μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον από τις επόμενες γενιές, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ευαισθησίας για αυτό. Προσβλέπουμε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που σας διακρίνει σε μελλοντικές ανάλογες πρωτοβουλίες που αποτελούν παράδειγμα για την κινητοποίηση φυσικών και νομικών προσώπων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο θαλάσσιο περιβάλλον αλλά και πολιτών μιας χώρας που το μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης της καλύπτεται από τη θάλασσα.»