Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Αφίξεις ΚρουαζιεροπλοίωνParking Λιμένος Βόλου Κεντρική Προβλήτα
Τρέχουσες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης
Τελευταία ενημέρωση:
(Ενημέρωση κάθε 30')

Νέα επιστολή για την επιδότηση ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλος – Σίγρι

Σε συνέχεια της κοινής επιστολής που είχαν αποστείλει στις 10 Μαΐου 2023, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου και ο Πρόεδρος Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Ευστράτιος Κύτελης – Δήμαρχος Μυτιλήνης για την επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλος - Μυτιλήνη, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου επανέρχεται στο θέμα της επιδότησης της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλος – Σίγρι, με νέα του επιστολή.


Η επιστολή απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Παππά και τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο,

Το λιμάνι του Σιγρίου βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού και σε κοντινότερη απόσταση από το λιμάνι του Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι, παλαιότερα, λειτουργούσε ακτοπλοϊκή γραμμή μεταξύ Βόλου – Μυτιλήνης.

Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά κι όχι μόνο οφέλη από την συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση και τις διευκολύνσεις που θα προκύψουν επιβατικά κι εμπορευματικά, με την  πρόσβαση της Θεσσαλίας με τους λιμένες του Ανατολικού Αιγαίου.